Sosyal Medya

Güncel

CHP’li Tekin'den inanılması güç savunma!

“İki gün içinde Türkiye Suriye’ye girecek” diyerek ortalığı karıştırmaya kalkan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, yalanı ortaya çıkınca inanması güç bir savunmaya imza attı, “Söylediklerim metafordu” dedi.



CHP'li, Paralel Yapı'nın tetikçi gazetesi Taraf'a verdiÄŸi röportajda "2 gün içinde Türkiye Suriye'ye girecek" diyerek yaygara kopartmış, ardından STV ve Bugün TV'ye çıkarak "Bu konuda sayın BaÅŸbakan'ın açıklama yapmasını bekliyoruz" demiÅŸti. Tekin'in bu açıklamalarına Hükümetten yalanlama gecikmedi, dahası bir savaÅŸ da çıkmadı. 

YALANIN ADI 'METAFOR' OLDU 

"Söylediklerim metafordu" diyerek büyük yalanından sıyrılmaya kalkışan Gürsel Tekin'i, Allah'tan ciddiye alan olmadı. "Bombacı Mülayim" gibi oturup kalktığı her yerde kuru sıkı atan Tekin'e inanılsaydı, "SavaÅŸa giriliyor" korkusuyla, Türkiye'ye çok pahalıya mal olacak ekonomik kriz bile çıkabilirdi. Uluslararası camia da neyse ki Gürsel Tekin'e itibar etmeyerek Türkiye iliÅŸkilerinde bir deÄŸiÅŸikliÄŸe gitmedi. Gürsel Tekin'in "metafordu" savunması, Kemal Sunal'ın palavracı bir karakteri canlandırdığı "Bombacı Mülayim" filmindeki "Mesela yani" repliÄŸini hatırlattı. 

Tekin'in yalan listesi: 

2009 yerel seçimleri hakkında ortaya asılsız iddialar atan Gürsel Tekin, Ä°stanbul'da Ak Parti ile CHP'nin arasında 1 puan fark bulunduÄŸunu iddia etmiÅŸ, daha da ileri giderek CHP'nin %40'ın altında oy alması halinde görevinden istifa edeceÄŸini söylemiÅŸti. Oy hedefini tutturamayan Tekin, verdiÄŸi sözde durmayarak görevinden istifa etmemiÅŸti. 3. Köprü temel atma merasiminde, Ä°BB BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ'ın törene gitmeyerek protestoda bulunduÄŸunu iddia eden CHP'li Tekin,"Bu neden bir tavır ise kendisini kutluyorum" demiÅŸti. TopbaÅŸ'ın konuÅŸma dahi yaptığı törenle ilgili fotoÄŸraflar paylaşılmış, Tekin'in iddiası kısa zamanda yalanlanmıştı.

Montaj fotoÄŸrafı delil gösterdi

Tekin katıldığı TV programında sosyal medyada alay konusu olan bir gafa imza atmıştı. CHP'li Gürsel Tekin, o dönemde baÅŸbakan olan Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın konuÅŸmasının TRT Çocuk kanalında yayınlandığını iddia etmiÅŸ, delil olarak da montaj bir fotoÄŸrafı göstermiÅŸti. Tekin'in iddiası resmi kaynaklarca da yalanlanmıştı.

ErdoÄŸan'ın yaptığı konuÅŸmaya TRT Çocuk logosu montajlanmış, CHP'li Tekin ise o kareyi delil olarak sunmuÅŸtu.

(GüneÅŸ)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.